Buttplug Beginner Guide - OHYES.nl

Buttplug Beginner Guide

Nice to meet you 

Als je nog niet bekend bent met het plezier van buttplugs, laat me je dan iets vertellen over het veelzijdige speeltje waar je van kunt genieten ongeacht geslacht, geaardheid of genitaliën. Als je een prostaat hebt, kunnen buttplugs deze stimuleren en als je een vagina hebt, kan een buttplug een ongelofelijk plezierige druk uitoefenen op de achterste vaginawand. Niet te vergeten dat de anus ook nog eens is omgeven door zenuwuiteinden. De anus kan daarom ook een opmerkelijke bron van genot zijn.

Voor vrouwen is de buttplug een prachtige manier om dubbele penetratie te ervaren: Schuif er één in na het aanbrengen van glijmiddel en draag hem tijdens penetratie met een dildo of penis. Niet alleen de vrouw, maar ook de man kan hierbij verschil in gevoel merken tijdens de penetratie! Door het inbrengen van de buttplug wordt de ruimte in het bekken namelijk kleiner. Als gevolg daarvan voelt de vagina strakker en meer gestructureerd aan.

Je hebt niet perse een partner nodig om van een buttplug te genieten. Buttplugs zijn uitstekende masturbatiepartners. Sterker nog, solo seks is een heerlijke manier om anaal spel te verkennen! Stimuleer je clitoris met je vingers of een vibrator! Je zult merken dat de samentrekkingen die gepaard gaan bij het orgasme intenser aanvoelen met een buttplug. Zo stimuleren ze de zenuwuiteinden rond de anus die meestal over het hoofd worden gezien!

En nu de mannen! De prostaat is een ongelofelijk gevoelige klier die vooral bevredigend aanvoelt wanneer hij gestreeld wordt. Hij bevindt zich ongeveer twee tot drie centimeter op de voorste wand van de anus. Sommige mannen kunnen een orgasme ervaren door alleen hun prostaat te laten stimuleren. Er wordt gezegd dat deze orgasmes zelfs intenser aanvoelen dan een orgasme door stimulatie van de penis!

 

Warming up

Maar, hoe beginnen we? Ten eerste, verwaarloos het voorspel niet! In plaats van direct voor de kont te gaan, probeer een paar andere activiteiten die je leuk vindt, zoals oraal, om je lichaam op te winden en ontvankelijk te maken voor een nieuwe vorm van stimulatie. Oefen ook eerst eens alleen zodat je aan de gevoelens kan wennen.

 

Ontspanning is key

Begin met iets kleiners dan een plug. Smeer je vinger in met glijmiddel, of vraag je partner of je die van hem of haar mag lenen. Omcirkel de anus met de vinger, laat hem zachtjes in en uit de anus glijden, en doe er dan nog een vinger bij. Ga in een houding liggen die het gemakkelijk maakt om hem in te brengen, bijvoorbeeld op je zij of in doggy-style positie. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe gemakkelijker het zal gaan.

 

Begin klein

Begin vervolgens met een plug die belachelijk klein lijkt. Je ogen zijn vaak groter dan je anus. Begin met de kleinste maat en werk je weg naar boven. Smeer je plug in met glijmiddel en schijf hem langzaam bij je naar binnen. Voor sommigen gaat het inbrengen van een buttplug erg gemakkelijk en anderen moeten eventjes oefenen. Lukt het vandaag niet? Probeer het gewoon morgen nog eens. Experimenteer om uit te vinden wat voor jou werkt.

 

ohyes buttplug set siliconen anal plug set

Hoe haal je hem er weer uit?

Om een buttplug te verwijderen, trek je hem er voorzichtig uit terwijl je langzaam en regelmatig diep ademhaalt, of laat je partner de basis vasthouden en hem er voor je uitschuiven. Het verwijderen kan makkelijker zijn als je een orgasme hebt gehad tijdens het anale spel, omdat orgasmes de bekkenbodemspieren ontspannen.

 

Lube up

ohyes glijmiddel waterbasis glycerine vrij

In tegenstelling tot de vagina produceert de anus geen eigen glijmiddel, dus veelvuldig gebruik van glijmiddel is een must voor optimaal comfort en veiligheid. Glijmiddel maakt anale seks en spel niet alleen veiliger omdat het de kans op verwondingen, scheuren en pijn vermindert, maar het laat het ook veel beter aanvoelen. Let er wel op dat wanneer je siliconen buttplugs (en/of andere speeltjes) gebruikt, glijmiddel op siliconen-basis niet geschikt is. Siliconen speeltjes reageren slecht met siliconen glijmiddel, dus vermijd altijd het gebruik ervan samen. Gebruik bij siliconen speeltjes daarom altijd glijmiddel op waterbasis.

Tip: Gebruik ons eigen glijmiddel op waterbasis. Deze is geschikt voor alle soorten speeltjes. Daarbij hebben wij zelfs rekening gehouden met de unieke behoeften van vrouwen met glycerinegevoeligheden. Verkrijgbaar via onze website

 

Schoonmaken 

Was na het spelen altijd je buttplugs en je handen met warm water en zeep. Als je een vagina hebt, vermijd dan het overbrengen van bacteriën van de kont naar de vulva of vagina, want dat kan een infectie veroorzaken. (Dit betekent dat jij en je partner je handen moeten wassen voordat je over je andere geslachtsdelen wrijft). Om de plugs extra te reinigen kun je plugs van siliconen, roestvrijstaal en gehard glas desinfecteren in heet water dat net van de kook af is. Het is belangrijk om ze daarna goed te drogen.  

Geniet van het anale spel en onthoud: begin klein en gebruik altijd voldoende glijmiddel!

 

 

Terug naar blog